Kinesisk massage

Kinesiske massage – også kaldet Gua Sha

Her kan du læse mere om Gua Sha, som er en af de behandlinger, du har mulighed for at modtage på klinikken.

Både hvad det er og hvad det er godt til.

Du kan booke en tid på mobilnummeret som popper op herunder…

kinesisk massage, gua sha

Kinesisk massage

Gua Sha

Traditionel kinesisk massage hedder Gua Sha og er en gammel behandlingsmetode. Måske endda endnu ældre end akupunkturen. I Østen er metoden meget anvendt i folkemedicin. Gua Sha kan anvendes selvstændigt, men bruges her på klinikken oftest sammen med akupunktur.

Hvad er det?

Gua Sha betyder at skrabe varme op til overfladen. Der bruges et skraberedskab til dette (se billedet aller øverst på siden) og olie. Der skrabes med redskabet til musklen føles blød eller der fremkommer en kraftig rødme. Behandlingen virker ved at musklernes affaldstoffer, som skaber infiltrationer og myoser, skrabes op til overfladen i huden, hvor kroppen har den største udskiftning af affaldsstoffer. Derved kan kroppen bedre heale op i de berørte muskler. Denne udgave af den kinesisk massage bruges primært til meget svaglige personer her på klinikken, da Gua Shark, som er en videreudvikling, er mere effektiv.

Hvad bruges det mest til?

Gua Sha bruges til ømhed og smerter, stivhed i muskler, hold i nakken, sportsskader, skader i bevægeapparatet, føleforstyrrelser i hænder, fødder, arme og ben og til at uddrive akut forkølelse og lignende. Massagen kan også bruge som anti-rynke behandling i ansigtet.

Gua Shark

Gua Shark er en vestlig videreudvikling af Gua Sha, hvor der bruges et stålredskab og olie til at skrabe på huden med. Også her skrabes til musklerne føles bløde og/eller der ses en kraftig rød/blå udtrækning på huden. Behandlingen virker også her ved at musklernes affaldstoffer, som skaber infiltrationer og myoser, skrabes op til overfladen i huden, hvor kroppen har den største udskiftning af affaldsstoffer. Derved kan kroppen bedre heale op i de berørte muskler.

Det er dog en mere dybdegående og effektiv behandling af ovenstående områder. Derfor bliver det behandlede område ofte meget rødt/lilla i dagene efter behandlingen (se billede 2 herunder), modsat den traditionelle kinesiske massage – Gua Sha, som sjældent giver mærker. Disse mærker kan for nogle godt ses et par dage efter behandlingen.

Den mest brugte her på klinikken

Gua Shark er den udgave af kinesisk massage, der mest bruges her på klinikken. Den bruges på voksne med normalt helbred. Især til ømhed og smerter, stivhed i muskler, sportsskader, muskelinfiltrationer, låsninger og skader i bevægeapparatet og lignende. Den bruges ofte også i forbindelse med akupunktur behandling, da den kinesiske massage virker her og nu, mens akupunkturen virker på den lange bane også.

Yderst effektiv behandling

Begge typer af massage er meget effektive og 15 minutters massage svarer til næsten en times almindelig massage. Du kan derfor godt opleve at have lidt muskelømhed i området efter behandlingen, som regel er væk dagen efter eller senere på dagen. 

Herunder kan du se hvordan det ser ud, når der behandles med Gua Sha (billede 1) og Gua Shark (billede 2).

kinesisk massage, gua sha, akupunktur

Billede 1 – Gua Sha

Kinesisk massage, Gua sha

Billede 2 – Gua Shark

Kontakt og beliggenhed

Aku-kur
Borrelyngen 8
2770 Kastrup

Der er fri parkering på fællesvejen.

For tidsbestilling, afbud eller spørgsmål vedrørende en behandling send en SMS på mobil: 

+45 51 92 04 12  

(Du kan også forsøge at ringe, men jeg er ofte svær at få fat på, så sms er bedst. Hvis du ringer og ikke træffer mig, så læg en besked, så ringer jeg tilbage hurtigst muligt.) 

Aku-kur beliggenhed