Kinesiologi tape

Kinesiologi tape  –  kaldes også Kinesiotape

Her kan du læse mere om kinesiologi tape, som er en af de behandlinger, du har mulighed for at modtage på klinikken. Den gives kun i kombination med akupunktur behandling.

Du kan læse både om hvad det er og hvad det er godt til.

Du kan booke en tid på mobilnummeret som popper op herunder…

Kinesiologi tape, kinesiotape, optapning

Kinesiolog tape

Hvad er kinesiologi tape?

Kinesiolog tape, Terapeutisk tape, Kinesiotape og Medicinsk Concept tape er alle navne for det sammen.

Tapen er opfundet af en japansk alternativ behandler og kiropraktor Dr. Kenzo Kase i 1970’erne. Navnet betyder “Læren om bevægelse” og siger noget om at det er lavet til at understøttte kroppens bevægelser.

Det blev først rigtig populært i vesten efter, at japanske atleter under OL i 1992 brugte det. Du har sikkert set proffessionelle sportsudøver med tapen på i farverige mønstre rundt omkring på kroppen.

Efter OL i 1992 er det blevet videreudviklet i USA og europa til det som bruges i dag.

 

Hvordan virker Kinesiologi tapen?

Tapen er lavet af bomuld med en speciel elastisk egenskab på 130-140% og dermed er designet til at efterligne hudens elasticitet. Tapen er også vandafvisende og stærk nok til at forblive på i tre til fem dage, og for nogle helt op til 7 dage, selvom du træner eller tager brusebad. Du skal selvfølelig kun duppe dig tør henover tapen, hvis den skal holde længere.

Når tapen påføres på din krop, trækker det sig lidt tilbage og løfter forsigtigt din hud. Derved skabe der et lille hulrum og trykket på området lettes og du kan i højere grad bevæge dig frit igen, samtidig med at musklerne, leddet eller senerne bliver aflastet og cirkulationen i området øges.

Hvad betyder farverne?

Ikke en dyt! Det er mest for sjov, at nogle vælger flotte farver og så er der vist gået lidt mode i det. Tapen er også lavet i en hudfarve.

Kinesiologi tape er specielt godt til…

Kinesiologi tapening bruges ofte som en del af en samlet behandling for mennesker, der er blevet skadet. Det kan virke smertedæmpende og samtidig mindske hævelser. Tapening er mest effektiv, når det bruges sammen med andre behandlinger som fx. akupunktur. Derfor bruges tapen kun i forbindelse med anden behandling her på klinikken.

Kinesiologi tape bruges også til at tilføje ekstra støtte til muskler eller led, der har brug for det. Hvis du fx. har en gammel skade, som bliver ved med at drille eller et led som har være forstuvet eller overtrænet.

I modsætning til sports tape, giver kinesiologi tape dig fri mulighed for at bevæge dig normalt.

Kinesiologi tape er altså specielt godt til:

  • Forbedring af cirkulation
  • Smertebehandfling
  • Forbedring af muskelfunktion
  • Ledstøtte

På billederne herunder kan du se forskellige optapeninger med kinesiologi tape.

Forstuvet ankel, kinesiologi tape, optapning, kinesiotape

Billede 1 – Forstuvet ankel støtte og smertelindrende optapening efter akupunktur behandling med lymfe drænage optapening.

kinesiologi tape, optapning af skuldreskade

Billede 3 – Optapening af en overbelastet skulder.

lymfe tape

Billede 2 – Her ses en lymfe drænage optapening.

 

lymfe tape

Billede 4 – En støtte optapening af skulderblad og biceps.

Kontakt og beliggenhed

Aku-kur
Borrelyngen 8
2770 Kastrup

Der er fri parkering på fællesvejen.

For tidsbestilling, afbud eller spørgsmål vedrørende en behandling send en SMS på mobil: 

+45 51 92 04 12  

(Du kan også forsøge at ringe, men jeg er ofte svær at få fat på, så sms er bedst. Hvis du ringer og ikke træffer mig, så læg en besked, så ringer jeg tilbage hurtigst muligt.) 

Aku-kur beliggenhed