Akupunktur

Akupunktur er effektivt til rigtig mange lidelser og ubalancer.

WHO har lavet en list over hvilke lidelser, som de mener der videnskablig belæg for akupunkturens virkning. Du kan se den længere nede på siden.

Hvis du vil bestille en tid så popper mobil nummeret op herunder.

 

akupunktur, amager, akupunktør

Akupunktur

Når vi er syge eller har en lidelse, er der en ubalance i vores krop. Principielt kan alle lidelser have gavn af behandlingen, da det retter op på den ubalance. Nogle kan helt helbredes og andre lindres.

Ofte har akupunktur en god effekt, hvor andre behandlingsformer kommer til kort.

Det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger der skal til. Jo mere kronisk en ubalance/lidelse er, jo flere behandlinger. Nogle er også mere modtagelige end andre.

Der bruges små fine sterile engangsnåle, der stikkes ind rundt om på kroppen. Hver behandling varer mellem 15 – 60 min., heraf udgør nåleterapien de 10 – 30 min.. Allergi behandling er den behandling, som tager kortest tid, men andre problematikker tager 20-30 min..

Ikke to akupunktører er ens eller behandler samme tilstand på sammen måde. Jeg bruger et særligt behandlingsprincip efter Master Tungs lærer, med så få nåle som muligt og har stor succesrate med det.

Akupunktur er også særdeles effektiv i forhold til forskellige graviditetsgener. Den er særlig gavnlig til at afkorte fødselstiden og sætte fødslen i gang. Læs mere om Akupunktur til graviditetsgener her.

Behandlingen kan også hjælpe ved ufrivillig barnløshed. Hermed kan chancerne for graviditet øges, både når I er i fertilitetsbehandling og ved “naturmetoden”. Mere information om Akupunktur til fertilitetsbehandling

Forberedelse til behandlingen

Der er ikke noget, du behøver at medbringe. Jeg stikker som regel gennem tøjet, hvis det er tyndt, så du behøver i de fleste tilfælde ikke at skulle tage noget tøj af. På den baggrund kan det være en god ide, at have noget behageligt, ikke for tykt tøj på.

Det er også en god ide med mørkt tøj, da der nogen gange godt kan komme en lille mikroblødning i forbindelse med stikket. I forbindelse med behandling sammen med den kinesiske massage vil det være nødvendigt at fjerne tøjet fra det område, der skal behandles.

WHO’s liste

I 1979 blev akupunktur officielt anerkendt som behandlingsform af Verdenssundhedsorganisationen WHO. Du kan her se hvilke lidelser, som med stor sandsynlighed kan helbredes, ud fra undersøgelser af effekten ved behandlingen.

Alle former for smerter:
Hovedpine, migræne, frossen skulder, tennisalbue, ryg- og lændesmerter, smerter i bevægeapparatet, iskias, ansigtssmerter, sportsskader, knæsmerter, nakkesmerter, tandsmerter, gigt, iskias, forstuvninger, postoperative smerter, nyre- og galdesten, trigeminusneuralgi,

Gynækologiske problematikker:
Ufrivillig barnløshed, dårlig sædkvalitet, uregelmæssig menstruation, igangsættelse af fødsel, vending af foster i underkropsstilling, morgenkvalme,
Mave/tarm problematikker:
Akut og kronisk mavekatar, mavesår, mavekramper, akut maveinfektion, kvalme, opkastning, Morbus Crohn, irritable tyktarm, 

Andre problematikker:
Allergi, høfeber, depression, hypertension (forhøjet blodtryk), bihulebetændelse, pandehulebetændelse, kæbehulebetændelse, hormonelle lidelser, apopleksi (slagtilfælde), eksem, bivirkninger ved kemoterapi,

Elektro-akupunktur

Elektro-akupunktur og varmeterapi (Moxa).

For et bedre resultat af behandlingen kan der tilføres en svag strøm til nålen, også kaldet elektro-akupunktur.

Dette er især gavnligt ved muskel- og ledproblemer, sportsskader, arbejdsskader, vægttab, følelsesløshed, smertebehandling og igangsættelse af fødsel.

Der kan også behandles med varmeterapi. Varmeterapi er en gammel kinesiske måde at behandle på. Terapien udføres med moxa og tilfører kroppen Yang energi. Ved moxa behandling påvirkes et akupunkturpunkt eller et hudområde med varme eller urter. Det kan være direkte af/på huden eller via en akupunktur nål. Moxa findes i forskellige former. Det mest anvendte på klinikken er moxaruller og moxaspray (som ses på billede) og moxatoppe til nåle.

Når der anvendes moxaspray bruges der også en infrarød varmelampe. Moxa behandling bruges især til at styrke kroppen. Metoden bruges også ved kuldetilstande, stagnationer, muskel – og ledsmerter, samt ved psykiske tilstande. Moxa er endvidere yderst velegnet til akutte smerter som følge af overbelastning eller sportsskader.

Moxa kan desuden med stor effektivitet bruges til at vende at foster fra en underkropstilling til en hovedstilling. Læs mere om metoden her.

Øreakupunktur

I forbindelse med afhængighedsproblematikker kan der suppleres med øreakupunktur.

Der bliver sat små permanåle, med et plaster over, i øret. Permanåle er mini nåle, formet som en lille pilespids. Du har dem siddende i omkring en uges tid, men de kan sidde helt op til to-tre uger.

Det forstærker behandlingen og gør den mere effektiv. Endvidere kan øreakupunktur  også bruges til smertebehandling, igangsættelser, fertilitetsbehandling og psykiske problemer m.m.. Der gives som regel kun nåle i det ene øre.

akupunktur graviditetsgener

Akupunktur til gravide

Akupunkturbehandling til gravide er yderst effektiv til langt de fleste graviditetsgener, fx. bækkenløsning og kvalme, samt som forberedelse og modning til fødslen.

Vælg altid en fuldt uddannet akupunktør, som også er jordemoder, når du skal have en behandling i din graviditet.

Du finder meget mere information om behandlingen af gravide her.

Akupunktur til fertilitet

Flere videnskabelige undersøgelser har påvist at chancerne for graviditet øges væsentligt, hvis kvinden, manden eller begge går i akupunkturbehandling før eller samtidig med opstart med kunstig befrugtning.

Chancerne for spontan graviditet øges også med akupunkturbehandling. Læs mere her.

Kontakt og beliggenhed

Aku-kur
Borrelyngen 8
2770 Kastrup

Der er fri parkering på fællesvejen.

For tidsbestilling, afbud eller spørgsmål vedrørende en behandling send en SMS på mobil: 

+45 51 92 04 12  

(Du kan også forsøge at ringe, men jeg er ofte svær at få fat på, så sms er bedst. Hvis du ringer og ikke træffer mig, så læg en besked, så ringer jeg tilbage hurtigst muligt.) 

Aku-kur beliggenhed