Akupunktur til gravide

Akupunktur til gravide ved erfaren, veluddannet jordemoder og RAB godkendt akupunktør.

Herunder kan du læse om akupunktur til gravide. Om hvad det kan bruges til. Derudover kan du også finde lidt information om hypnose lydfiler til gravide, samt noget om de artikler, jeg har skrevet til gravide. Næstnederst finde du en video om, hvordan din baby påvirkes allerede i maven.

Hvis du vil bestille en tid så popper mobil nummeret op herunder.

 

akupunktur til gravide - graviditetsgener, modning, igangsættelse

Akupunktur til gravide

Akupunktur til gravide er yderst effektiv til langt de fleste graviditetsgener, fx. bækkenløsning og kvalme, samt som forberedelse og modning til fødslen. Vælg altid en fuldt uddannet akupunktør, som også er jordemoder, når du skal have akupunktur i din graviditet.

Graviditetsgener

Akupunktur til gravide hjælper rigtig godt på næsten alle graviditetsgener. Det være sig kvalme, opkast, ekstrem træthed, ødemer i ansigt, hænder, fødder og ben, truende for tidlig fødsel, manglende tilvækst hos fostret, halsbrand, bækkenløsning, bækkensmerter, iskiassmerter m.m..
Det er forskelligt, hvor mange behandlinger der skal til, men stort set alle oplever en bedring allerede efter første eller anden gang.

Vending

Endvidere kan akupunktur med varmeterapi (moxa) bruges til at vende foster fra en underkropstilling til en hovedstilling. Der kan startes med denne behandling fra fulde 34. graviditetsuge og helt frem til terminen. Der behandles en gang om ugen og stoppes, når det er konstateret, at fosteret har vendt sig. Den gravide får udleveret nogle moxaruller og skal behandle sig selv derhjemme i mellem behandlingerne. Læs mere om varmeterapi og moxa. 

Modning til fødsel – hurtigere fødsel

Flere undersøgelser viser, at akupunktur brugt som modning til fødsel nedsætter fødselstiden (med mellem 2 – 3 timer, lig med en hurtigere fødsel) sammenholdt med kvinder, der ikke får akupunktur. (Kubista E, Kucera H – 1974, Zeisler et al – 1998).

Modningsnåle sættes efter fulde 37. graviditetsuge. Der sættes nåle en gang om ugen frem til terminsdagen. Disse nåle modner livmoderen og fødselsvejen.

Hermed bliver disse mere klar til fødslen og veerne bliver mere effektive. Stort set alle, som vælger denne behandling, oplever, at den nedsætter den aktive fødselstid væsentligt. De får altså en hurtigere fødsel.

Erfaringen her i klinikken med modning til fødsel behandlingen er en gennemsnitlig udvidningsfase på 6-8 timer for førstegangsfødende. Du kan også læse nogle af de anbefalinger, andre har givet omkring dette.

Igangsættelse

Efter terminsdatoen kan der sættes igangsættelsesnåle. Omkring 80 %, som er til terminen eller gået over tid, føder indenfor 48 timer efter første behandling hos mig. Disse nåle skubber til kroppens egne processer, så fødslen går i gang. Der kan sættes nåle hver 3.-4. dag frem til fødslen. Det er dog individuelt, hvor mange gange der skal til, så nogle få vil have brug for mere end en gang.

Nogle ender alligevel med den medicinske igangsættelse på fødestedet, men vil oftest, som resultat af akupunktur behandlingen, være nemmere at sætte i gang. Langt de fleste føder inden igangsættelses datoen.

Akupunktur til gravide kan derfor være en rigtig god ide til langt de fleste gravide som er nået til terminen.  

Det anbefales, at bruge en fuldt uddannet, autoriseret og RAB-godkendt akupunktør (læs mere om RAB-godkendelsen hos Styrelsen for Patientsikkerhed), som også er jordemoder til at give akupunktur til gravide, så der tages fuld hensyn til graviditeten og den enkelte.

Der bruges små fine sterile engangsnåle, der stikkes ind rundt om på kroppen. Hver behandling varer mellem 15 – 60 min., heraf udgør nåleterapien de 10 – 30 min.. Allergi behandling er den behandling, som tager kortest tid, men andre problematikker tager 20-30 min..

Forberedelse til akupunktur

Der er ikke noget, du behøver at medbringe. Jeg stikker som regel gennem tøjet, hvis det er tyndt, så du behøver i de fleste tilfælde ikke at skulle tage noget tøj af. På den baggrund kan det være en god ide, at have noget behageligt, ikke for tykt tøj på.

Det er også en god ide med mørkt tøj, da der nogen gange godt kan komme en lille mikroblødning i forbindelse med stikket. I forbindelse med akupunktur sammen med den kinesiske massage vil det være nødvendigt at fjerne tøjet fra det område, der skal behandles.

Akupunktur til gravide, hypnose lydfiler til gravide

Hypnose lydfiler til gravide

Er du ligesom de fleste? Ønsker du også brændende at få en fantastisk graviditet, fødsel og barsel fyldt med velvære og overskud, samt have strategier til at håndtere veer, smerte og andre udfordringer du møder?

Eller måske er du en af dem, der har hørt mange “gode” historie om fødsler, som måske har skræmt dig lidt eller fået dig til at indse, hvordan du vil have det ikke skal være?

Så er har du måske bruge for de hypnose lydfiler jeg har designet til graviditet og fødsel. Disse passer også godt i kombination med akupunktur til gravide.

De giver dig hjælp til selvhjælp, nemt, bekvemt, ubesværet og lige når det passer dig.

Sæt dig til rette i din ynglings stol eller i sofaen, smæk benene op og lyt dig til ro, indre styrke, tro på dig selv, overskud, gode fødehormoner og styrk din indre fødekvinde. Bliv klædt mentalt på til fødslen og moderskabet.

Er du blevet nysgerrige på disse lydfiler, som brug linket på knappen.

 

Gratis viden om graviditet og fødsel

Jeg brænder for at alle gravide får en nem, ubesværet og smuk graviditet, og en enestående og fantastisk fødsel, derfor har jeg skrevet nogle artikler til gravide og fødende om forskellig emner – altså viden, som jeg mener, kan være med til at gøre en forskel for din graviditet, en forskel for din fødselsoplevelse og have en betydning for hvordan du og din baby har det.

Et udpluk af artikler

Jeg har skrevet en del og her er et lille udpluk, som du måske kunne finde spændende:

Der er blandt andet en artikel, om hvordan graviditetsugerne beregnes og du kan beregne din termin. Du kan også følge graviditeten uge for uge.

Måske har du hørt om plukkeveer? Og er i tvivl hvad de er og om du måske har nogle af dem. Det har jeg også skrevet om. Endvidere kan du også bruge akupunktur til gravide, hvis du har for mange.

Der er også en artikel om kost og levevis i graviditeten med masser af gode råd til en god graviditet.

Artikler releteret til fødslen

Jeg har også skrevet en del artikler som er releteret til fødslen. Der er en, om hvordan du bruger din hjerne til at mindske fødselssmerterne og en om oxytocin – kærlighedshormonet, som kan gøre en kæmpe forskel for din fødsel. Der er også en mega interesant artikel, om hvorfor nogle kvinder oplever smerte i fødslen og andre ikke gør.

Hvis du vil vide mere…

Se de forskellige artikler til gravide og fødende ved at følge linket her under og vælg hvilket emne du vil læse mere om.

Med ønske om, at du får en uforglemmelig og enstående graviditet, fødsel og barsel.

Husk akupunktur til gravide kan gøre en forskel for dig og din graviditet, fødsel og barsel.

Vidste du, at din baby påvirkes allerede i din mave til det liv den får ?

Din baby kommer ikke til verden som et ubeskrevet blad. Mange tror fejlagtigt, at der ikke sker så meget andet i fostertilværelsen end at babyen vokser rent fysisk og at den ikke rigtig sanser eller føler noget før efter fødslen.

Men ufødte babyer sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i fostertilværelsen og under fødslen. Livmoderen er således babyens første læringssted. Der er en ny forståelse for, at betingelser i fosterperioden skaber grobunden for sundhed, robusthed, styrke og velvære for babyen i den videre liv.

I videoen her ved siden, uddyber jeg emnet og du lærer meget mere om, hvad du selv kan gøre for at babyens oplevelse af fødslen bliver god og din baby får dermed den bedste start på livet.

Kontakt og beliggenhed

Aku-kur
Borrelyngen 8
2770 Kastrup

Der er fri parkering på fællesvejen.

For tidsbestilling, afbud eller spørgsmål vedrørende en behandling send en SMS på mobil: 

+45 51 92 04 12  

(Du kan også forsøge at ringe, men jeg er ofte svær at få fat på, så sms er bedst. Hvis du ringer og ikke træffer mig, så læg en besked, så ringer jeg tilbage hurtigst muligt.) 

Aku-kur beliggenhed